29 de febr. 2012

Ós Pelat (Osus Pelatus)


Dra. Amanda Novella i becària Laura Ruiz.

26 de novembre.

Aquest matí, mentre passejàvem per l’illa hem vist des de la llunyania un exemplar de mamífer quadrúped que caminava junt a les seues cries. Era un espècimen paregut a un ós polar perquè era de la família dels plantígrads, però no tenia els pèls blancs, o millor dit, no tenia cap pèl. En lloc de pelatge tenia una pell molt rugosa i de color blanc. Les seues cries viatjaven baix del cos de la seua mare.
Després d'una estona caminant per a descobrir a on es dirigia l'óssa, entraren en una cova que estava tota coberta d'una espècie de manta de llana, en la qual s'estaven preparant per a passar l’hivern sense eixir de la cova.
Hem estat investigant i hem arribat a la conclusió que la inexistència de pelatge en aquesta classe d’óssos es deu a la variació de les temperatures d'estiu a l’hivern. En estiu fa tanta calor que no necessiten res de pèl, en canvi durant l’hivern fa tant de fred que han d'estar refugiats en la cova durant alguns mesos i gràcies al fet que està recoberta de llana no passen fred en absolut.

Neus Liébana (1r de Batxillerat)
IES el Quint (Riba-roja de Túria)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.