18 de febr. 2012

Talp Diamant (Talpa adamas)


Aquest peculiar mamífer habita al dessobre i dintre dels petronimbes, és a dir, el talp viu literalment als núvols. És un dels escassos éssers vius que romanen en aquestes rocoses formacions amb forma de cúmulus.
La seua nutrició és realment excepcional, el talp s’obri pas entre la roca mitjançant les seues rígides garres de diamant, una vegada dintre del núvol aquest animal comença la seua recerca d’aliment. La seua alimentació és molt similar a la dels éssers autòtrofs, ja que consisteix en sals minerals i aigua. Per afegitó, els talps diamant són els únics vertebrats que fan la fotosíntesi; nogensmenys, el Talpa adamas no realitza la fotosíntesi amb radiació solar, sinó amb la fugissera flama que generen els dau fènix en morir que és reflectida en les seues urpes transparents de diamant.
D’altra banda, aquest fotoautòtrof animal és l’únic agent capaç de modificar la forma dels núvols muntanya gradualment amb les seues inflexibles urpes.
No obstant això, per desgràcia el Talpa adamas es troba en greu perill d’extinció ja que no pocs caçadors i altres individus han intentat destruir els petronimbes per a aconseguir les seues valuoses urpes adamantines.
A més, aquesta furtiva caça també provoca la mort d’altres endemismes dels petronimbes i una reducció de la superfície dels núvols, la qual cosa ocasiona un descens en les precipitacions i una augment de la temperatura, tot posant en perill tot l’ecosistema.
Si no aturem la caça del talp diamant, la Terra del Vent es convertirà, en un parell de lustres, en un inhòspit desert.

Roberto Díaz Rodríguez (1r de Batxillerat)
IES el Quint (Riba-roja de Túria)

1 comentari:

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.