6 de març 2012


TAURÓ CAMALEÓ  (CAETIS CAMALEONIS)
Dra. Claudia Muñoz, Dr. Manolo Gómez.

29 d´agost. 2012.


Aquest matí prop de l´illa Zol, la més gran de les Marfogus, hem pogut avisar un banc de peixos. En un primer moment no reconeixíem de quina espècie es tractava.
Eren una mescla entre tauró i dofí. Quan s´han adonat de la presència del Dragonfly, el seu color ha canviat i s´han tornat igual que l´aigua, amb un magnífic exercici de camuflatge.
L´expedició ha decidit capturar un d´ells, per poder catalogar la seua espècie. Ho hem aconseguit amb molta dificultat.
En apujar-lo al Dragonfly, ha començat a obrir la mandíbula de tres fileres de dents fins a ser quasi tan gran com el seu cos. Temíem que fóra perillós i la Dra. Carla Gray li ha subministrat un somnífer. Mentre deixava de menejar-se, canviava el seu color i s´ha tornat brillant, com el seu color original al mar.
La becària Chi-yo-Ni ens ha advertit que la resta de taurons estava rodejant el vaixell. Hem deduït que no abandonen cap d´ells quan està en perill. Hem decidit que el millor era tornar-lo al mar.
Però el tauró camaleó començava ja a menejar-se. La Dra. Claudia Muñoz ha agafat una barra de ferro, per evitar tocar-lo amb la mà, i en un segon l’ha tallat. Ens hem fet tots arrere en comprovar quina era la capacitat  d´aquella mandíbula mortal. L’hem llançat a tota pressa a l´aigua. I el banc de taurons camaleons ha desaparegut de la nostra vista. Sens dubte, aquesta podria ser una de les espècies més perilloses que habiten aquest mar desconegut.

Claudia Muñoz i Manolo Gómez (1r de Batxillerat)
IES Albal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.