15 de març 2012

BOA ROJA ( REPTILIA EXTINTORIS)

La boa roja (o boa extintor, com se la sol nomenar) és una estranya varietat de serp de l’espècie dels boidaperinaes.

Aquest curiós éssers sols habita als medis urbans. Concretament, dins uns habitatges quadriculats, metàl·lics i cristal·ins creats pels humans, en els quals l’animal habita la major part del temps en un estat inactiu d’hibernació. En aquest període roman immòbil, enrotllat sobre sí mateix. La boa roja és una serp d’uns 20 cm de diàmetre que pot arribar a mesurar fins a 30 metres de llargària, però que sorprenentment sols pesar entre els 8 i 12 kg. El rèptil presenta una característica pell, formada per unes blanquinoses i opaques escames.

Quan desperta del seu estat d’hibernació, utilitza els moviments ondulatoris de les seues escames ventrals per a desplaçar-se. I així poder anar a la recerca d’alguna presa. L’alimentació de la boa roja és molt específica, ja que aquesta serp sols s’alimenta del foc.

Aquest rèptil, posseeix uns orificis nasals molt sensibles que poden detectar el fum del foc a grans distàncies. De manera que, una vegada l’animal ha detectat la seua presa, es desplaça fins on aquesta està i segrega una gran quantitat d’aigua al interior de la seu boca que després llança en dos dolls a través de la seua llengua bífida, per atrapar al foc, i així alimentar-se’n.

A més, una altra curiositat d’aquesta espècie, és que no muden la pell, i que són éssers hermafrodites. Produïxen còpies de si mateixes.


Marta Gay - 1r Batxillerat B - IES Laurona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.