4 de març 2012


Diari de l’expedició a Malpaís

Sr. Tisors - Finançador de l’expedició

Doctor Migo For - Expert en Mirmecologia

Honorat Llibre - Pupil del Doctor For

Hui dijous hem matinat més que altres dies i hem començat la ruta prevista. Tisores feia de guia. No posava massa interès, excepte a trobar quelcom amb valor material. Hem arribat a una zona de coves. L’accés hi està restringit, però hem sigut transgressors i hem passat. El tenaç doctor, ràpidament ha trobat el formiguer que buscàvem. Les formigues que n’eixien no eren normals., eren bípedes. Semblava una subespècie molt avançada: portaven una mena de llances.

El doctor ha observat que són formigues intel·ligents. Tisors, per la seua part, està impacient per saber si se’n pot traure algun profit econòmic. Ens ha demanat una taxació.

Pareix que les formigues treballen d’un mode paregut a l’humà. El Dr. s’ha adonat que algunes formigues no estan treballant i que tampoc porten llances. He deduït, per la seua organització i forma de marxar, que és possible que estiguen manifestant-se. Tisors s’ha rist de mi, però el doctor també hi coincideix. Algunes formigues estan colpejant les altres i aquestes no es poden defendre.

A mitjan vesprada, Tisors s’ha cansat d’observar tant “per a res”, ha dir que allò era una pèrdua de temps i que, si demà no en obtenim resultats, deixarà de finançar l’expedició.

Rubén Pineda. 2n de Batxillerat C. IES Enric Valor de Picanya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.