8 de març 2021

 

MICRORELATS Carta a la Reina d’Anglaterra 

COL.LEGI LA PURÍSSIMA- TORRENT

 

Arcàngel i Dimoni

 

Elionor d’Aquitània

Darreries del segle XX

Joan Ferrer

Presó de Belmarsh

South East , London

 

Estimat Joan, 

Pot ser que no me’n recordes, però he seguit les teues passes des que ens vam conèixer ja fa uns quants segles. Després de pensar-m’ho amb deteniment, vaig considerar necessari que ens posarem en contacte. Com de segur t’avorreixes molt amb la càrrega de la immortalitat, he decidit  relatar-te amb els meus dots de mediocre escriptora, un molt peculiar succés.  Espere que aquesta història amenitze aquest espontani apropament.

Fa moltíssims anys em trobava caminant per un frondós bosc amb el meu promés Lluís VII de França. Després d’una jornada i no trobant-hi cap animal per caçar, decidírem tornar cap a Bourdeus i, al mig del camí, una cosa inaudita ens va succeir .

A la nostra esquerra, se’ns va revelar una grotesca figura que em va produir un intens calfred. A més, vaig sentir un buit dolorós a la  meua ànima, acompanyat pel més fons i infinit sentiment de  desesperació.  A la nostra dreta, un ésser celestial s’asseia damunt una petita roca, amb les seues prístines i atapeïdes ales alçades en posició amenaçadora. El que més em va impressionar, van ser els seus ulls. No eren furiosos i plens d’odi com els del dimoni.  L’Arcàngel era bondat pura i amor compassiu.  

Els dos baixaren la mirada, amb una expressió concentrada, cap a una tauleta de fusta amb unes familiars peces al mig. Jugaven als escacs. 

 

La teua amiga, Elionor d’Aquitània.

           

 

Carlos Barat Pérez 1er B Batxiller. Col.legi La Puríssima- Torrent

 


Una altra oportunitat

 

Habitatge del dimoni

Infern

Darreries del segle XX

Joan Ferrer

Presó de Feltham

West, London

 

Estimat Joan,

T’escric des l’altre món on , segons tu, les nostres ànimes ja no tenen valor, però encara escoltem i veiem tot el que ocorre malgrat el teu escepticisme.

En primer lloc, m’agradaria dir-te que no et guarde rancor per deixar-me abandonada a Cerdenya sense cap explicació, perquè una volta coneguda la teua vertadera història, m’he adonat que no tenies altra opció.

També crec que tots aquests segles que has viscut no els has aprofitat prou, i que la clau haguera sigut emprar el teu tercer desig per a tindre una companya de vida per sempre al teu costat encara que no fóra jo. 

Però com ara ja no pots tornar enrere, et propose aprofitar tota l’eternitat que tens per davant per a centrar-te en un àmbit concret en què  pugues ajudar el proïsme, doncs ningú millor que tu coneix la raça humana i les conseqüències d’una dolenta decisió.

Només tu sabries com governar una societat com aquesta. Tal volta ets tu el capità dels escacs capaç de dirigir l’estratègia perfecta, en el moment idoni, i fer guanyar a cadascuna de les peces la lluita contra la insatisfacció i l’avarícia que, com tu ben saps, tant de mal han ocasionat i continuen fent-ho.

 

T’estimaré sempre. Emma. 

 

                        Eva Olmos Vázquez.- 1er B Batxiller. Col.legi La Puríssima- Torrent

 

 

                                                             La confessió

 



 

John Smith 

Presó de *****, Anglaterra 

 

Distingit Joan, 

M’ha sorprés la vostra sinceritat i la confiança que ha dipositat en mi. Després d'una intensa reflexió he decidit confessar-vos un peculiar fet: jo també vaig fer un pacte d’immortalitat. Però jo, en canvi, vaig nàixer molt abans que vosté, al voltant del 2000 aC i recorde nítidament com ajudava el meu germà Artús rodejat dels seus fidels cavallers, al voltant de la coneguda taula redona.

D’una altra banda, d’acord amb la petició que em vau fer arribar-hi, dir-vos que no m’és possible traure'l de la presó a causa dels nombrosos incidents i càrrecs que té a la seua fitxa policial: agressió a l’autoritat, corrupció, i fins i tot assassinat.

Doncs bé, li propose una altra alternativa, que de segur no tindrà cap problema d’ acceptar. L’ajudaré a fugar-se amb una única condició: vull que vosté forme part de la nostra secreta organització d’immortals; sí, hi ha més gent com nosaltres. Treballem amb l’objectiu de recuperar tots els objectes místics o poderosos que ens van portar a aquesta condemna. Només podrem trencar el pacte amb el diable si aconseguim destruir tots i cadascun d'aquests símbols.

Espere atentament la vostra resposta. 

 

Un cordial salut, 

La Reina d’Anglaterra.

 Alejandro Rodríguez Casabán.- 1er B Batxiller. Col.legi La Puríssima- Torrent


                                Tu decideixes                                                               

Habitatge del Dimoni

 Infern

Darreries del segle XX

Joan Ferrer

Presó de Feltham

West, London

 

Estimat Joan Ferrer,

T’he estat observant durant aquest llarg i tediós mil·lenni; he vist de primera mà com durant tots aquests anys has intentat trobar un autèntic motiu per continuar vivint i també com has fracassat en el teu propòsit una vegada rere l’altra. La teua desesperació t’ha portat fins i tot a intentar llevar-te la vida amb l'espasa que vas crear quan encara el teu pare vivia i comparties la teua felicitat amb la teua amada Emma. El reencontre amb la teua creació, l’spata ígnea, va ser obra meua, volia veure fins a quin punt arribaries per a finalitzar amb la teua existència i ja he vist que només veure-la no ho dubtares ni tan sols un moment. La veritat és que m’has entrentingut més temps del que jo pensava i vull que això continue així un poc més, per això et propose el següent: t’he deixat unes claus en la teua cel.la i una poció que et farà invisible durant una mitja hora. És teua la decisió d’eixir d’aquesta presó i deixar un seguit de cadàvers fins aconseguir morir o no; o pots quedar-te ací durant tota l’eternitat. Tu decideixes!.

Estaré esperant el teu proper moviment en aquesta partida d’escacs.

 

El Dimoni

 

Ricardo Montes Llàcer.- 1º B Batxiller. Col.legi La Puríssima- Torrent

 

Déu et salve, si pot

 

Reina d’Anglaterra

Buckingham Palace, Anglaterra 

Darreries del segle XX 

John Smith 

Presó de *****, Anglaterra 

 

John, 

He rebut la teua carta i sóc coneixedora de totes les teues vivències , pensaments i idees trascendentals que has desenvolupat durant tota una vida inmortal. Quan et vaig concedir els tres desitjos mai pensí  que demanaries el que qualsevol persona ignorant hauria fet, però així va ser. El teus desitjos cobejosos t’han condemnat a una vida que amb el pas del temps s’ha omplit de desolació i en què has vist com totes les persones que estimaves envellien fins a morir. D’ altra banda, pense que guardar el teu tercer desig per a emprar-lo en el moment idoni va ser una decisió encertada però l’utilitzares de manera poc meditada en un moment de crisi i depressió. Fer un pacte amb el dimoni mai no és un bon tracte i ara hauràs de pagar-ne les consequències.

A la presó hauràs de continuar contant totes les teues experiències vitals, totes les teues alegries, totes les teues penes i tots els fets històrics viscuts fins que et tornes boig. 

Déu et salve, si pot. 

 

La Reina d’Anglaterra (Dimoni)

                                

     Diego Maita Gonzáles.- 1er B Batxiller .-Col.legi La Puríssima- Torrent

 

 

Un tracte

 

Reina d’Anglaterra

Buckingham Palace, Anglaterra 

Darreries del segle XX 

John Smith 

Presó de *****, Anglaterra 

 

Estimat Joan,

He rebut la teua carta i mentiria si diguera que m'ha deixat indiferent. El teu cas m'ha suscitat un cert interés, la qual cosa m'ha portat a investigar-te i cert és, que la causa del teu empresonament està més que justificada ja que apropiar-se d’objectes de patrimoni cultural està, òbviament, prohibit. No obstant això, malgrat la inversemblança del que contes, sóc capaç de comprendre-ho, ja que no és la primera vegada que sent parlar d'una història similar.

Com comprendràs no et puc concedir la pena mortal, perquè va en contra dels meus principis, i per descomptat de la llei britànica. De la mateixa forma, un indult és una fet molt seriós, per tant et propose el següent tracte: si et faig vindre a palau i em demostres que allò que relates és cert, t'oferiré un treball per a tota la vida servint a la família reial com a conseller del servei secret d'intel·ligència, que justificarà els teus ingressos i ocultarà la teua identitat, sempre que jures per la corona d'Anglaterra que no tornaràs a causar la mort d'una altra persona. En cas contrari, seràs condemnat a viure la resta de l’eternitat entre les quatre parets que et retenen.

 

Una cordial salutació, 

 

LA REINA D'ANGLATERRA

 

Pablo Rodríguez Marín.- 1º B Batxiller. Col.legi La Puríssima- Torrent

 


A les teues mans

 

                                                                                                          Dimoni

                                                                                                          Regne de l’Infern

John Smith, nascut Joan Ferrer

Presó de Feltham

West, London

 

Estimat John, 

Crec que puc dir que ets la persona viva que més temps he conegut en l’exterior del meu regne, per això t’oferiré una nova proposta. Et done l’oportunitat de lliurar-te del teu càstig, però hauràs de donar-lo a una altra persona que no tindrà cap possibilitat de rebutjar-lo ni tampoc podrá demanar cap altre desig. A canvi del meu acte misericordiós, vindràs amb mi a les profiunditats  del meu regne infernal, on viuràs tranquil per la resta de la teua existència amb l’única preocupació de jugar als escacs i perfeccionar aquest joc amb mi i, per descomptat, donar-me una espasa deu vegades millor que l’spata ignea. 

Tens tres dies amb les seues tres nits per a prendre la decisió i arribat el moment, si ho acceptes, hauràs de dir-me qui serà el nou Joan Ferrer, que patirà tot el que a tu et resta per patir i l’únic avantatge que li donaré serà conèixer els seus nous dons. En canvi, si no ho acceptes, hauràs de romandre a la presó fins que algú s’adone de la teua immortalitat o que les teues pregàries siguen escoltades i pugues lliurar-te per sempre.

 

El teu futur està a les teues mans.

 

El teu vell amic , el Dimoni.

 

Alejandro Cuesta Comes.- 1º B Batxiller. Col.legi La Puríssima- Torrent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.