10 de març 2012

CIGNE ESPILL (CYGNUS SPECULUM)

Aquest és un animal meravellós i espectacular. Té la figura d’un cigne que flota pels llacs d’aigua cristal·lina i lluent. Aquests animals s’alimenten de la llum natural, com la del sol. El cigne, quan a la vista mostra la seua figura, és transparent com un espill i ofereix a l’observador una enorme puresa. Quan et vas acostant als cignes, no tenen cap sensació de perill.

El que més pot impressionar és que, gràcies a la seua transparència, quan et fiques de cara, no veus la teua imatge. El que veus en el seu cos transparent i brillant és la teua ànima. Molta gent ha mirat en ells i han vist una ànima corrompuda i lletja i s’han esglaiat tant que no han tingut valor de tornar-se a acostar. Altra gent, que en realitat són molts pocs, s’han mirat i la seua ànima era tan meravellosa i estava tan en paus que, quan deixen aquell lloc i als cignes, la seua alegria no es pot comparar amb res.

Per als cignes res els suposava un perill, perquè els altres animals els respecten com a éssers fantàstics i dignes de viure amb ells. Però les persones que són egoistes intenten agafar-los o inclús desfer-se d’ells, encara que no poden perquè la seua defensa és reflectir l’ànima de tots nosaltres. Qui la veu, fuig a tota pressa. Quan aquest animal obri les ales i es posa a volar, deixa per tot el cel per on ell ha passat un rastre de llum tan pura i brillant que pot ferir fins als ulls. Açò és impressionant per als que poden vore aquest espectacle, que desafortunadament són molts pocs. De vegades, sols els elegits per ells si la seua ànima és pura. Només així, podran vore a un cigne volar tan meravellosament.


Maria Teresa Sanmartín (1rBatx A) - IES Laurona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.