5 de març 2012


Equus Aguilum

Expedició joves científics Nature

30 de juliol de 2012

En l’últim número de la prestigiosa revista Nature es van convocar places per a joves científics per anar a fer pràctiques a Brasil durant un mes, concretament a l’Amazones. Es tractava d’una campanya subvencionada per a l’estudi de l’ecosistema de la regió de Guainía

Aquesta era una bona oportunitat i em van seleccionar junt a altres científics. En l’expedició científica érem: Iker Bonafont, Fabi Roda, Maragda Puig, Enric Pastor i jo, Antoni Prats.

Arribats al nostre destí, començàrem l’exploració d’alguns animals. Estiguérem veient-ne de diferents tipus: lleons, guepards, mantis religioses, etc. Però el que realment ens va sorprendre va ser un cavall banyat que, en la part del llom del seu cos, tenia ales. Li férem proves i descobrírem que orinava una substància que servia d´antídot per a la malària i l’hepatitis. L’anomenàrem “Equus Aguilum”.

Iker, el cap de l’expedició, envià unes mostres a l´Àfrica i definitivament, feia efecte aquesta substància formada per dimetilamina i substrat de metilo nitrogenat.

Aquest fet constitueix una fita en l’avanç de la salut del Tercer Món i ha tingut una enorme repercussió social perquè ja està salvant nombroses vides.

Antonio de la Plaza. 1r de Batxillerat C. IES Enric Valor de Picanya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.