5 de març 2012

Nou LLibre de les Bèsties- IES ALBAL


IES ALBAL
LA FRASE DEL DIÀLEG

Compartim les dos frases finalistes:

1. “Aquí va trobar moltes coses que no havia vist mai, però el que el va encuriosir de debò fou tant que només hi hagués un exemplar de cada cosa, com que res no tingués nom”. (Pàg. 306)

2. “No és una justificació de l’atrocitat, sinó una constatació de l’absurditat d’explorar la història amb propòsits o esperances purificadors” (Pàg. 348)


MICRORELATS

Ací el primer dels microrelats. La resta vindrà demà.

Dodecatopus Maximus

Aquesta criatura és l’avantpassat dels polps gegants actuals. La primera mostra  de la seua existència  va ser fa 300 anys quan la gent d’un poble coster va trobar a la platja les restes d’aquesta bèstia. A causa de la sorra i del moviment de les ones s’havia conservat soterrada la pell i el cartílag d’aquest animal. 

Segons els experts actuals aquesta bèstia devia superar els 300 metres d’alçària i el quilòmetre cada tentacle (en total en tenia 12). Per a conèixer els seus costums i la seua alimentació, els científics han observat el polp gegant actual i sospiten que s’endinsava en les profunditats fosques de l’Atlàntic Nord en busca de balenes i d’altres polps (fins i tot de la seua mateixa espècie). Pel que fa a la reproducció, suposen que es reproduïa com els seus parents actuals. 

Els experts estan investigant com va arribar aquest espècimen a la platja fa ja 300 anys. Fins ara no s’han trobat més restes d’aquesta espècie en cap altre lloc.

Luis Cebrián i Lucía Hernández (1r de Batxillerat)
IES Albal

                                                                                                                                                                                                                       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.