14 de febr. 2013

Àlex Crespo Grau, 2n Batx.
Estimada Carme Riera:
Aquest llibre anomenat La meitat de l’ànima que ens ha proporcionat, personalment m’ha produït converses amb els meus avis, sobre la situació políticosocial de la Guerra Civil Espanyola i la seua postguerra. D’altra banda, la curiositat va poder amb mi, i vaig haver d’anar a la Biblioteca Municipal del meu poble.
Allí, vaig trobar informació sobre les dones dels falangistes –amb un caràcter submís- i les filles, tant de Diputats d’Esquerra Republicana com de partidaris de la dictadura del Generalísimo. Vaig trobar informació sobre una xica anomenada Rosa Figueres, la qual va ser assassinada pels falangistes per aportar informació essencial sobre les pretensions de canvis legislatius de Francisco Franco. Llavors vaig veure a peu de pàgina que va tindre dues filles anomenades Pilar Camus Figueres i Mariola Camus Figueres, amb el germà de l’escriptor famós d’aquells anys 60, Albert Camus. Tinc entés que aquestes noies han seguit un poc la tradició del seu oncle, i són escriptores del diari del seu poble natal, que no és altre que Portbou. Si pot servir-li d’ajuda pose’s en contacte amb el diari de Portbou, o bé sàpiga que tant una com l’altra viuen al carreró anomenat  "Passatge Walter Benjamin".

Reba la consideració més distingida d’Àlex Crespo Grau, estudiant de 2n de Batxillerat de l’IES Jaume II el Just. Tavernes de la Valldigna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada