13 de febr. 2013

Microrelat Daniel Ferrando (El Quint)


Et diré una cosa C.,


No m’ha fet falta calfar-me molt el cap per a dir-te qui és el teu pare. Senzillament, el teu pare no és altre que aquella persona que li agradava vestir-se amb l’uniforme de falangista, aquella persona que et va tindre entre les seues mans quan eres una xiqueta petita, aquella que va fer tot el possible perquè sigueres feliç durant la teua vida.

I què passaria si la seua sang no correguera per les teues venes? Prendries per pare a aquell possible escriptor que mai et va donar res en la teua vida i oblidaries tots els moments viscuts de la teua infància? Mai vas dubtar d’ell, i mai hauries d’haver-ho fet.

Ara és el moment de donar-li les gràcies a aquell Lluís G que et va inspirar per a escriure altra novel·la i oblidar-ho tot. El teu pare sempre serà aquell que ha viscut per a tu.

Respecte a la teua mare, per a mi el suïcidi és evident. Qui pot viure amb tanta pressió? Un pare moribund, un marit falangista, treballar per a dos partits diferents com a infiltrada, quina vida és eixa? No tenia cap persona en qui confiar, ja que no confiava ni en ella mateixa.

Espere haver-te sigut d’ajuda, gaudeix dels teus records, dels reals, no dels imaginats.

Signat: D.

Daniel Ferrando Coll
1r Batxillerat, IES el Quint (Riba-roja de Túria) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada