3 de març 2015

Infància


Jaume, un jove de divuit anys, passeja pels carrers del seu poble. És una vesprada de finals de primavera i el sol somriu esplèndid i lluminós per la imminència de l'estiu. El jove acaba de vindre de votar per primera vegada i se sent independent i important, perquè per fi és major d'edat.

El xic passa per davant d'un parc ple de xiquets que juguen. Recorda amb enyorança les vesprades que ell passava allí quan era xiquet, jugava amb els seus amics a pillar i corrien pel parc, incansables, innocents i feliços. Es queda mirant una estona més l'escena i després enfila cap a casa.

Mentre camina, comença a notar una molèstia al cor, com si alguna cosa el rascara des de dins del pit. De sobte, la molèstia esdevé un dolor insuportable i quan abaixa la mirada, veu que unes manetes diminutes furguen el seu pit buscant-ne una eixida. Rere les manetes, n'ix un cap i Jaume es troba un xiquet de no més d'un pam, qui és la viva imatge d'ell als huit anys. El xiquet el mira, i a continuació salta i es llança a terra, on queda esclafat. Comença l'estiu.

Carmen Morales 
1r de baxillerat
IES el Quint (Riba-roja de Túria)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.