4 de gen. 2019

A l'IES Vicent Sos Baynat de Castelló de la Plana ja hem començat les activitats al voltant de la lectura de La Sega, de Martí Domínguez.

El passat 19 de desembre vam organitzar una xarrada per a tots els alumnes de 1r de batxillerat que portava per títol La Sega: context històric. Aquesta xarrada la va impartir el nostre company del departament d'història, Raül González Devís, que és especialista en el tema dels maquis a les comarques de Castelló. La xarrada la va dividir en quatre punts perquè els alumnes tingueren clara l'època en què van viure els maquis i què va suposar la seua presència a les comarques de l'interior de Castelló.



Els quatre punts sobre els quals va versar l'exposició van ser : a) en quina època i en quin any transcorre la història?; b) en quin espai?; c) quines eren les condicions de vida?; d) són històries reals?

Així, els serveix de punt d'inici per a començar a treballar, en tornar de Nadal, els temes indicats en la sessió de treball.


Us passe la referència del llibre del meu company: Maquis i masovers. Entre la resistència, la supervivència i el terror. Raül González Devís. Ed. Onada. Segur que us resulta interessant i una bona font d'informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.