1 de març 2012

Aranya-Escorpí (aranae-scorpionida)

A l’expedició que férem per la muntanya d’arena de l’Illa Cadeles en mig del Pacífic, vàrem trobar una espècie nova: una aranya amb un escorpí a la vegada. És com una cria de taràntula i escorpí. A internet, en una pàgina privada, vàrem trobar informació d’aquest aràcnid, es comenta que pot estar en perill d’extinció, fet produït pel canvi climàtic i els canvis bruscos que ocorren a l’illa.

Primerament descriurem l’aspecte de l’Aranya-Escorpí. Hi trobem la cua de l’escorpí amb l’agulló on emmagatzema el verí per acabar amb les seues víctimes i, a més, les pinces davanteres que l’ajuden a desfer els insectes que devorarà. Per part de l’aranya trobem, les nombroses potes i el cos, ple de pèl. En la cua, l’agulló és una formació dels dos, és a dir, la de enverinar les preses alhora que observem com, pel mateix forat, ixen les anomenades “teranyines”.

Durant l’estudi hem observat com s’alimenta i on sol viure. Per alimentar-se utilitza els mecanismes de l’escorpí. Mitjançant la cua veiem com l’enverina, i amb les pinces, a poc a poc, comença a preparar-se’l en trossets xicotets per poder menjar. Sol viure en llocs alts i utilitza els mecanismes de l’aranya, crea una teranyina i viu com ella, quieta fins que vol menjar .

El mètode de reproducció és mitjançant ous, ovípars.

Víctor Pérez Soto. 2n batxillerat A
IES Berenguer Dalmau. Catarroja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.