1 de març 2012

Cuc cova

Quadern de camp del Dr. Borja Durbà

28 de desembre

El grup va trobar una cova amb una creu roja pintada damunt l’entrada, que ens va fer retrocedir. No varem entendre el motiu d’aquesta fins que la doctora Estefania va decidir aventurar-se i entrar-hi, mentre tots dormíem, sense tornar. En aparèixer la seua motxilla a un costat de l’entrada, comprenguérem que la creu es tractava d’un advertiment de cuc cova.

Aquest invertebrat subterrani té la mateixa morfologia que un cuc comú però amb la “lleugera” diferència que mesura 4x25 m. El seu interior és com la representació del d’una cova, estalactites incloses, i, per tant, la seua forma d’alimentació carnívora és senzilla: l’animal s’enfila en una cova des de l’interior per baix terra, com un fil pel forat d’una agulla de cosir, fins traure el cap a l’entrada i obrir la boca esperant que algú caiga en la trampa.

Pel que fa a la seua reproducció, funciona mitjançant la implantació d’ous amb forma de roca en les coves perquè siguen confosos amb aquestes i no prenguen el paper d’aliment d’altres espècies.

Hem decidit anomenar l’animal cuc cova o Kurt Cobain segons la gràcia del càpita.

Borjà Durbà Puchades. 2n batxillerat B

IES Berenguer Dalmau. Catarroja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.