1 de març 2012

Dietari del Dr. Petrovic

Crisis Phaenomenon Natura Tigris - 15 de Febrer- Selva Amazònica (Brasil)

S'apropava el final de la nostra última expedició, on tractàvem de localitzar una de les espècies més rares i en perill d'extinció. Després de la nostra travessia pel riu Amazones, desembarcàrem en una zona on la verdor dels arbres, el bon oratge i el pacífic soroll dels pardals que hi habitaven amagava el risc al que ens enfrontàvem.

La Dra. Stone, el Dr. López i jo, vàrem elegir l'estiu, perquè és quan aquest animal es deixa veure. Només menjar, i analitzar la bèstia, anàrem fins a una esplanada on hi havia un xicotet llac, on solia passejar el Tigris. No hauria de ser difícil per a nosaltres divisar-lo, ja que el exemplar més xicotet sol mesurar uns 7 metres d'alçària. Vàrem amagar-nos darrere d'una roca, i, de sobte, vàrem veure com un arbre es va convertir en el Tigris, era inconfusible es tractava d’ un mascle d'uns 13 metres d'alçària, igual que un tigre normal, però de color gris obscur, encara que canvia de color per a amagar-se o dormir.

Es tracta d'un animal depredador d'aquelles amenaces a la natura, un animal pacífic si es tractat com toca, i que tan sols busca l'equilibri de la natura. Se'ns va quedar mirant i, quan va veure que no anàvem amb mala intenció, desaparegué amb un ràpid i fort vent. Per a nosaltres es va convertir en l'autèntic símbol de la pau.

Sergio Leyva Company. 2n batxillerat A
IES Berenguer Dalmau. Catarroja

1 comentari:

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.