1 de març 2012

La manta trepadora

Diari de la Dra Catalina. 33 d'Abril de 2436

Feia uns minuts que havíem acabat per a sopar, el menjar estava ranci i sec, a més de congelat i amb grumolls… el sopar de tots els dies.

Estava a punt de posar-me el pijama i d’acabar amb aquell productiu dia quan, de sobte, he descobert -estic segura- la manta més estranya del món. Per descomptat no és tracta d’ un objecte inanimat, és més aviat l'animal més fi del món.

Pertany a l'espècie de piscinsecto. El seu cos està cobert per una pell suau i greixosa, té forma de manta amb l´única diferència que en l'extrem superior té dues antenes i un sol ull, fa al voltant de dos metres de longitud, amb la particularitat que es pot embolicar, cosa que aprofita per atrapar les seves preses, mentre que els porus que té a la seva pell emeten un gas que provoca la paràlisi del cos de la presa i el descompon per a l'extracció dels glòbuls blancs dels quals s'alimenta la manta trapadora.

Mètode de reproducció

Quan la manta atrapa una presa un fil del seu cos es desprèn juntament amb els porus del cos de la manta. Aquests porus fan que els cucs de seda utilitzen cada fil que desprèn la manta trepadora per formar una de nova, que acabarà de formar-se amb la desaparició de la "manta mare", així cada manta *trepadora es reprodueix en l'instant de la seva mort.

Les mantes *trepadores solen viure al voltant de 50-55 anys.

Sonia Puchades Jiménez. 2n batxillerat A

IES Berenguer Dalmau. Catarroja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.