13 de febr. 2013

Pau Fayos Montagud, 1r Batx. A


Tavernes de la Valldigna, 10 de febrer de 2013
Benvolguda C.:
        Em dic Pau i casualment vaig llegir el seu llibre perquè sóc un estudiant de 1r de batxiller a un institut on ens proposaren la lectura d’aquesta novel·la. Poc o res puc oferir-li a l’apassionant història que vosté ens ofereix, però des del meu més humil pensament, li diré que tal vegada, si després de tota la recerca i investigacions no ha aclarit res definitiu és perquè el destí ho ha volgut així; perquè, potser, la resposta al seu llibre no seria la solució, sinó un problema més per al seu coneixement.
         El passat històric realment és important per saber qui som, d’on venim, per a donar-li l’autèntica rellevància a la nostra existència. Però també és difícil estranyar algú que mai no s’ha tingut, tot i que tal vegada la paraula estranyar no siga l’adequada, perquè tot no ha de tindre una paraula, una relació, una descripció sempre i que estiga a la nostra imaginació, motor de la nostra vida que ens ompli d’ànsies de lluitar, de motivacions per seguir vivint. És per això que si part de la base de la nostra vida es desmunta, sempre hem de trobar motivacions alternatives per les quals lluitar, perquè la vida és molt justa i injusta alhora,  perquè hi ha molta falta de veritat en les aparences i perquè un fet en el qual no s’ha tingut opció d’escollir, per molt dolorós que siga, no pot acabar amb nosaltres.
     També de vegades hauríem d’entendre que la família no entén de sang, sinó de moments transformats en records, i en això ens hauríem de quedar. Amb les alegries i les esperances, les tristeses i els enuigs, i buscant sempre les reconciliacions que ens fan estimar i ser estimats, que ens fan viure. I és en eixe moment on la felicitat ens troba i no cal eixir a buscar-la.
         Espere, que la meua visió sobre el seu cas i el de tots en general, servisca per comprendre que no necessitem saber-ho tot per ser feliços.
      Atentament, un lector que ha llegit amb molt de gust el seu llibre i que li ha servit per a reflexionar sobre la veritat de la vida.
                                                         Pau Fayos Montagud

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.