17 de març 2010

OBSCURITAT

Obscuritat, molta obscuritat, és l’únic que m’envolta. Mai la meua ment haguera pogut concebre com una habitació tan blanca, podria transmetre tanta obscuritat a la meua ànima. Dins de mi, una i altra volta es repeteix la mateixa pregunta, com he arribat fins ací?
Si torne enrere en el temps, per a buscar l’inici d’aquest problema, no podria estar-ne del tot segura. Tot ha estat un cúmul de circumstàncies, que em porten des del primer pensament innocent fins una gran malaltia obsessiva.
Jo no sóc més d’una de les tantes noies que pateixen aquesta malaltia, cada cop més abundant. Estic grossa, enormement grossa. Açò ho vaig començar a entendre quan els pantalons no em venien bons. Jo notava com la resta de companys em miraven i em comparaven amb les altres noies, perfectes, altes i primes. Jo volia i havia d’aconseguir ser com elles, i de la manera més ràpida possible, i no passar almenys per aquella humiliació. Ho havia sentit tantes vegades... la manera mes ràpida i sensible era boçar. D’aquesta manera, a més no havies de preocupar-te perquè els teus pares no notaren  que no menjaves. Molts deien que aquesta manera es convertia en una obsessió, però això no em passaria a mi, jo ho podria controlar.
A poc a poc anava caient en eixa rutina i boçar se’n convertí en una part.  Mai arribava a ser com aquelles noies perfectes. Tots es burlaven de mi a les meues esquenes, amb murmuris. Amb el pas del temps vaig perdre la consciència de mi mateixa, fins ara, que estic en aquesta mena de presó des de fa dos mesos. Però aquests pensaments segueixen rondant-me pel cap. Almenys ara comprenc que estic malalta.
Noemi Martínez Linuesa. 2n Bat D
IES Maria Enríquez (Gandia)

6 comentaris:

  1. uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    ResponElimina
  2. PERDONEU!
    EIXE TEXT ESTÀ COPIAT EXACTAMENT DEL MEU LLIBRE DE VALENCIÀ! NO ÉS MEREIX CAP PREMI, PER A QUÈ SERVIX PARAFRASEJAR UN TEXT COPIAT D'UN LLIBRE DE VALENCIÀ, PER A GUANYAR UN CONCURS?
    AIXÒ ÉS INJUSTÍCIA!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. copiaaaaat d'un llibreee!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  4. jo estic d'acord amb la xica que ha escrit el comentari, perquè se qui és i tenim el mateix llibre i anem al mateix curs i classe, i el text està parafrasejat!
    molt injust! no hi ha dret de publicar un text on realment no la fet aquesta xica

    ResponElimina
  5. man dit que en gandia ha guanyat aquesta xicota????????
    no és just!
    jo estic totalment d'acord en què aquest text està totalment copiat del llibre que usem nosaltres en Gandia
    el text és exactament igual!
    NO HI HA DRET!!!!!!!!!!!!!!!
    AJUNTEM-NOS PER A DONAR JUSTIFICASIONS D'AQUEST TEXT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  6. EEEEI ESTIC MOLT D'ACORD EN LES VOSTRES JUSTIFICACIONS, JA QUE JO TAMBÉ HE VIST ESTE TEXT EN EL MEU LLIBRE
    AIXINA TOTES LES XIQUES DE GANDIA, GUANYEM EL CONCURS NO????????
    AH! I UNA AMIGA MEUA MA DIT QUE ELLA AHIR NO HI VA ANAR, PERQUÈ SERÀ??????? PERQUÈ TENIA VERGONYA DE NO ANAR, VERITAT?????
    AI MARE! AQUEST MÓN ESTÀ PLE D'INJUSTÍCIES!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.