17 de març 2012

Monill (Lepus vere)


Dra. Carla Ferrando, Dra. Lola Delamo, M. Garcia (becari) i L. Bosch (becari)

16 de maig, a bord del Mercuria

Aquest matí, prop de la costa de Còrsega, hem divisat, mentre fèiem l’expedició, una espècie de la qual cap de nosaltres no havia sentit parlar mai. Hem arribat a la conclusió que no estava catalogada i que ho havíem de fer nosaltres. Hem acordat que la nova espècie descoberta pertanyia a l’ordre dels Lagomorpha, de la família dels Leporidae i al gènere dels Lepus. Aquest conill presenta trets característics de la seua espècie amb unes adaptacions que, possiblement, el facin més resistent front a la selecció natural.

Les característiques avantatjoses que el feien tan particular tenien relació amb el seu sistema locomotor i amb el seu mode de vida, relacionats els dos amb la manera d’alimentar-se.
Les que haurien de ser les seues extremitats posteriors robustes amb una conformació atlètica, són substituïdes per una espècie de moll que els ajuda a realitzar bots i acrobàcies encara més impressionants que les de l’espècie més coneguda, permetent-los efectuar salts fins als cóps dels arbres, tant per a escapar dels depredadors, com per a poder alimentar-se’n de les fulles més tendres.

Per aquestes singularitats hem estat discutint el nom de l’espècie durant el sopar, fins que la Dra. Lola Delamo i la Dra. Carla Ferrando han decidit atorgar-li el nom de “monill” per unanimitat.

Carla Ferrando Cordo. 2n Bat. B. IES Jaume II el Just

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.