21 de març 2011

JOANOT


Què li ha pogut ocórrer a Joanot aquest matí?, Què passava pel seu cap?. Un home tan gran, amb una mentalitat tan forta, incapaç de ser vençut. Proprietari de cases, baixos, cotxes…. Tindria a veure amb el nou treball de la seua dona? Cal recordar que Joanot era un poquet masclista, cosa que podria causar-li gelosia ¿podria ser això? Pensem que no!.
- Joanot, portes mala cara durant tot el dia, ocorre alguna cosa?
- Si ocorre i molt, però crec que tu no entendràs el que passa Jaume
- A vore digues i et diré coses, però crec que sé per on vas.
- Carmen, la meua dona, ha sigut ascendida a gerent. Jo hauria d’alegrar-me, però això significa que tindrà mes sou que jo, que treballarà menys hores que jo, portarà més diners a casa. Em produirà malson, desconfiança, vergonya, no em considere ja cap de família però ni gens ni mica, estaré en boca de tots en el bar, però ¿ tu saps què significa que la teua dona siga més que tu? ¿una dona? Això no s’ha vist mai...
Jaume talla de colp el Joanot
- Joanot, para, para, això que estic escoltant és veritat, fins a quin punt arriba el teu masclisme, més estàs dient que la cara que portes tot el matí, el motiu pel qual no has esmorzat i les ulleres que portes és perquè la teua dona cobra més sou que tu? Et conec de fa molt de temps i sé com eres però això és….
- Estàs escoltant el que dius, veus com no entens res, ets una persona titella depens d´una dona i això no pot ocórrer-me a mi, sota cap concepte.
Joanot ix del oficina, tots queden sorpresos pel seua comportament, però creuen que està de broma que ho oblidarà. Jaume es queda pensatiu, bocabadat, intueix una tragèdia.
A l’endemà Joanot no acudeix a l’oficina, ningú no es sorprén excepte Jaume, ell sabia que això era extrany. Després de la jornada les sospites de Jaume eren certes Joanot era mort en el sòtol del seu pis. Quina tragèdia!
Emilio Cintero
2n Batxiller Ciències

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.