27 de febr. 2012

TORTÉLEMENTS (Tortugus Elementis)


Tortuga de grans dimensions (2 metres de diàmetre de closca i 1,8 metres d’altura), adaptable a qualsevol medi: pot viure des de les profunditats del mar fins a la cima d’un volcà, des de la cova més profunda als núvols. Aquesta adaptació es gràcies als seus quatre poders, els elements: aigua, foc, terra i aire.
Pot ser tan pesada com un submarí, tan immune com el propi foc, tan delicat com un talp o tan àgil com el vent; però sempre mantenint l’espectacularitat de la seua espècie.
Encara que aquesta espècie pot sobreviure a qualsevol hàbitat, ha de realitzar una determinada funció a cada lloc: per exemple, a les profunditats del mar duu a terme la seua alimentació, basada únicament i exclusivament en aigua: necessita filtrar 200 litres una vegada cada tres mesos, així sobreviu.
La reproducció es duu a terme entre dos elements: la còpula es produeix a les coves més humides i, als volcans, damunt de la lava (sura). Després de dos mesos es rep la cria, si bé en altre medi tardaria 20 anys.
La tortuga creix a qualsevol dels elements, sempre que realitze la resta de funcions correctament, però a morir va als núvols, on queda immòbil, surant i empesa pel vent cinc mesos abans de la mort.

Guillermo Gabarda Ramon (1r de Batxillerat)
IES el Quint (Riba-roja de Túria)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.