15 de març 2012

Fornmolla (Pistrinum amantis)

Dra. Baidal, Dra. Fredericksen, Dr. Gök

Avui, mentre estàvem investigant sobre la flora d’aquesta regió, he caigut a terra. Açò ha donat lloc a dos conseqüències catastròfiques. La primera, m’he fet un tall al genoll. La segona és que la Dra. Fredericksen ha sigut devorada.

Gràcies a la meua caiguda, he descobert dos Pistrinun amantis que caminaven en la meua direcció. Aquests insectes pertanyen a l’ordre dels himenòpters. Per açò els he confós amb formigues comunes. Però aquestes fornmolles tenen unes característiques particulars de la seua espècie. Tenen les antenes al pronot, el seu exosquelet té un color blavenc i caminen cap arrere. He vist que tenien unes molles de pa a les mandíbules, però quan han desviat la seua trajectòria 95º m’he adonat que anaven produint aquestes molles i les anaven deixant pel camí. Hem dut unes mostres al laboratori i hem estudiat la seua composició.

Eren un 99% glucosa y un 1% de una substància desconeguda. La Dra. Fredericksen ha decidit tastar-les, s’ha menjat una i al moment volia un altra. Ha eixit del laboratori i la resta l’hem seguit per a observar l’estrany comportament que estava experimentant. Ha començat a seguir a les fornmolles menjant-se cadascuna de les molles que aquestes anaven produint.

Cada vegada era més menuda i caminava tan a pressa que ens costava seguir-la. El Dr. Gök l’ha agafada però aquesta ja era tan xicoteta que si li haguérem ficat pètals al voltant del coll, hauria sigut una bonica flor. Quan hem pensat que estava fora de perill, ha mossegat el Dr. Gök, qui ha pegat un crit i la ha soltat.

L’últim que hem vist ha sigut que la Dra. Fredericksen entrava al fornmoller. Hem descobert que l’1% desconegut de les produccions de les fornmolles és addictiu i que poc a poc et van reduint en grandària, i d’això les formolles es beneficien. Quan et penses que no et fan mal, que segueixes igual i que les fornmolles t’ajuden a aconseguir el que més necessites, aquestes et devoren lentament.

ÚRSULA BAIDAL TERUEL - 1r BATXILLERAT B - IES Laurona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.