15 de març 2012

LLIBRAU (avis libris)

Es tracta d’un animal vertebrat, amb dues extremitats, de pigmentació molt variada i de tamanys diferents, que oscil·len entre els 50 cm per 25 cm de diàmetre fins als 80 cm per 40 cm. La seua columna vertebral sobreïx uns 3 centímetres del seu tronc. Per la part central del tors apareixen; potser el més sorprenent d’aquesta espècie tan antiga, els seus òrgans repartits de forma aleatòria però lineal i sense un tamany determinat (depèn de la llargària del llibrau).Aquestos òrgans són visibles, perquè la seua pell no reflecteix la llum i contenen una alta proporció de melanina.

La forma tan característica d’alimentar-se es produïx per mitjà dels seus òrgans, repartits en els seues ales, que atrauen la seua presa. Després de tindre un contacte visual directe, comença l’alimentació.

Fa pocs anys una espècie vinguda d’Amórica li va obligar a evolucionar, perquè les seues preses es veuen atretes per la pigmentació de l'imnotivisió o una subespècie d’aquets: els imnotijocs. El llibrau va perdre les seues extremitats i la cavitat reproductora de la femella va augmentar considerablement, fins a contenir 300 ous.

El llibrau és un au meravellós i fascinant, que ens va canviar la vida, perquè després de el llibrau s’ha alimentat, la presa canvia completament, no de manera negativa, sinó perquè la mirada es torna més profunda, la seua imaginació creix i la curvatura dels seus llavis es torna més allargada, fins i tot pareix que la presa li agrada ser atacada per un llibrau.

Raquel Rivas Ferri - 1r Batxillerat B - IES Laurona

1 comentari:

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.