15 de febr. 2013

Concurs de microrelats. IES Maria Enríquez La meitat de l'ànima


Àngel Peiró


Distingida senyora C.
La lectura de la seua obra “La meitat de l’ànima” ha burxat la meua memòria. Vosté no en sap res de la meua existència, però jo en sé molt de la seua.
En la dècada dels 50, els agents del SIAEM fórem assessorats per la CIA. Fou, aleshores, quan ens arribà notícies de les activitats de sa mare. Sabíem dels seus contactes per desestabilitzar el règim. Ens constà creure que aquella senyora elegant, casada amb un capitost de la Falange, condecorat amb la Palma de plata, i amb fama de beata, fos una traïdora.
En un principi suposàrem que els negocis d’obres d’art tenien com a destinatari el patrimoni familiar. Res a dir. Després descobrírem la veritat. Estes aportacions donaven aire als maquis. I no ho podíem permetre. Creàrem la imatge de doble agent, i la filtràrem als grupuscles anarquistes. Sols calia esperar, i l’espera no fou llarga, li ho assegure.
Respecte la identitat del seu pare, sols puc informar-li que no fou l’escriptor Albert Camus. I li ho dic perquè vaig ser jo qui contactà amb sa mare. I vam tindre un bon grapat de contactes.
Espere haver-te il·luminat sobre el teu, el nostre passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.