15 de febr. 2020

Bases del concurs de relats


Des de fa deu anys, una de les activitats del Diàleg consisteix en un premi literari per al qual l'alumnat ha de crear unes composicions breus a l’estil de l’obra que es treballa, com ara Els romanents. Seguint amb la dinàmica d’edicions anteriors, el blog es converteix en la plataforma on l'alumnat podrà publicar els seus escrits i participar en el certamen.

En aquesta ocasió, l'objectiu és emular un fragment del dietari de l’adolescent protagonista o d’algun altre membre de la secta. Per tant, cal treballar especialment el punt de vista narratiu (focalització interna fixa), el gènere discursiu (dietari) i el món de ficció derivat de la novel·la. Com que els estudiants tenen plena llibertat per a crear, les possibilitats són, doncs, infinites! 

Com sempre, hi haurà premi, i el nom dels guanyadors es comunicarà durant els dos dies de trobada amb Víctor García Tur a València. A banda de l’obsequi, es donarà a cada premiat un diploma signat per l’autor. 

Igualment, a mode d’homenatge a la professora Maite Boscà, hem decidit seguir amb la menció especial homònima la menció especial «Maite Bosc»: es valorarà aquella entrada de diari escrita des de la perspectiva d’una de les xiques de la secta. L’alumne real que escriga l’entrada pot ser xic o xica, només faltaria!


Per a participar en el concurs, cal tenir en compte les cinc normes següents. Fora d’això, la imaginació i el trellat guiaran les diferents propostes:
  • Només hi poden participar textos que responguen a les instruccions establertes en la sessió de treball del dia 2 de desembre de 2019, resumides en els paràgrafs anteriors.
  • Tots els textos han d’ajustar-se a la data límit de publicació: 2 de març de 2019.
  • Els textos hauran de tenir al voltant de 200 paraules com a màxim.
  • Només es valoraran els textos publicats al blog.
  • Cada centre publicarà els contes en una sola entrada, perfectament definida (nom del centre i edició del Diàleg, títol de cada conte i nom de l’autor o de l’autor). A més, caldria afegir-hi l’etiqueta, que repetirà el nom del centre i l’edició del Diàleg.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.