16 de des. 2022

Bases del concurs de microrelats

Com cada edició del Diàleg des de fa tretze anys, convoquem un premi literari per al qual els alumnes han de crear unes composicions breus a l’estil de l’obra que es treballa. Seguint amb la dinàmica d’edicions anteriors, el blog es converteix en la plataforma des d’on els alumnes podran fer arribar els seus escrits i participar en el certamen. 

La idea, en aquesta ocasió, és que els microrelats recreen els temes i l’estil de la novel·la i se centren en una experiència real o imaginària sobre migracions, en un sentit ampli del terme. Amb aquest tema, és a dir, un viatge forçat per la necessitat de fugir del propi país, per l’esperança de millorar en un altre entorn, o altres causes, els alumnes tenen un material molt interessant. Tot i que es poden incloure imatges que acompanyen el microrelat, aquestes no es tindran en compte per a la valoració dels textos. Com que els estudiants tenen plena llibertat per a crear, les possibilitats són, doncs, infinites! 

Com cada any, hi haurà premi, i el nom dels guanyadors es comunicarà durant els dos dies de trobada amb Maite Salord a València. A banda de l’obsequi, es donarà a cada premiat un diploma signat per l’autora. Igualment, a mode d’homenatge a la professora Maite Boscà, hem decidit seguir amb la menció especial homònima –la menció especial «Maite Boscà»– per a aquells microrelats de temàtica social. Hi optaran, doncs, aquells relats que posen un èmfasi especial en les condicions econòmiques que provoquen la migració. Com a afegida a la perspectiva econòmica, caldrà que el microrelat sobre la migració es veja en clau de gènere.

Per a participar en el concurs, cal tenir en compte les cinc normes següents. Fora d’això, la imaginació i el trellat guiaran les diferents propostes: 

1. Només hi poden participar textos que responguen a la temàtica establerta en la sessió de treball del dia 1 de desembre de 2022. 

2. Tots els textos han d’ajustar-se a la data límit de publicació al blog: 24 de febrer de 2023. 

3. Els textos hauran de tenir al voltant de 200 paraules com a màxim. 

4. Només es valoraran els textos publicats al blog. 

5. Cada centre publicarà els contes en una sola entrada, perfectament definida (nom del centre i edició del Diàleg, títol de cada conte i nom de l’autor o de l’autora). A més, caldria afegir-n’hi l’etiqueta, que repetiria el nom del centre i l’edició del Diàleg

Molta sort!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.