4 de març 2021

IES ALMENARA. CONCURS DE MICRORELATS 2021

 

EL PERDÓ D’UN ALTRE IMMORTAL



Darreries del segle XX

John Smith,

Pel que m’heu comentat a la carta, la vostra vida ha estat repleta de nombrosos successos i de diferents personalitats segons l’època narrada. Ha sigut capaç de modificar tant el seu aspecte com el seu comportament i en aprendre diferents llengües. Jo, actualment conegut com a Gregorio Rojas o com em vas conèixer tu, Atahualpa el rei inca, no he aprés tantes llengües com les que sap vosté.

Sí, jo també vaig fer un pacte amb el diable i em vaig fer immortal. Però no he estat tant boig com per a intentar suïcidar-me i que finalment m’atrapen. M´he plantejat la idea d’ajudar-lo a eixir de la presó a pesar del mal que vau causar a la meua ciutat i a mi. Però considerant la pena a què està sotmès i el penediment sobre els vostres actes, em decidisc a ajudar-vos.

El proper primer diumenge del mes, eixirà de la presó. Recorda que la meva ajuda cap a vosté no es gratuïta. Sé que la necessita i que no la rebutjarà.

Gregorio Rojas ( Atahualpa )


Míriam Peño


EL TEU DESTÍ FINAL

Estimat Joan,


En aquesta nit fosca plena de pecadors i ànimes penedides, he rebut la carta que més desitjava ja que esperava el teu penediment després d'aquells tres desitjos que em vares formular sense pensar en les conseqüències que a dia de hui et turmenten el pensament. Abans que la teua carta arribe a mans de la reina, he de corregir aquells aspectes que no puc permetre que es sàpiguen ni que s’escampen arreu del món.


Des del primer moment que demanares el primer desig vaig saber que no aguantaries la immortalitat. No estem fets per viure l'eternitat. Eres un xic molt valent, però has de pensar les coses dues vegades abans de fer-les. Ho dic per experiència.


Joan, l'espasa me la va robar el col·leccionista Barry Friedman fa 150 anys i això m’impedeix poder lluitar contra els meus enemics i el respecte que em tenen cada vegada disminueix. A més, em queda poc temps per la trobada amb l’anima més perillosa que conec, i per aquest motiu necessite l’espasa el més aviat possible. T’escric aquesta carta perquè puc fer-te arribar a la mort.


Simplement, busca'm l'espasa que necessite. Una vegada tinga l’espasa a les mans, tindràs la pitjor sensació de la teva vida: et notaràs a faltar sense oxigen, et cremaràs i sentiràs com les extremitats es separen del teu cos. En aquell mateix moment, deixaràs la vida i et trobaràs amb totes aquelles persones que varen ser importants al llarg de la teva vida.


Adriana Viciach 1batxB




EMMA


Benvolgut Joan:


Estàs sempre en els meus pensaments, en el meu cor i en el centre del meu ser. Quan les ànimes ens separem del cos formem part d’un estat intemporal. El temps que per a tu ha sigut tan extens, per a nosaltres simplement ha transcendit. Hauria vingut a visitar-te en nombroses ocasions, però no ens deixen intervindre ni contactar amb els humans corporis. Aquesta vegada, en trobar-te en la major dificultat de la teua llarga vida, he comptat amb un permís especial.

Joan, porte observant-te des de sempre, i només ara que estàs en aquesta cruïlla he pogut enviar-te aquest comunicat.


La Reina Isabel II és una dona molt ocupada, no podrà llegir una carta tan llarga i més encara venint d’un presoner. Tampoc necessita els diners o la col·lecció de peces romàniques que li ofereixes. A més, amb la carta, queda constància per escrit de la teua immortalitat. No saps en quines mans podrà caure fins a arribar a ella i si finalment arriba a destí. Sol·licita millor una audiència amb una nota que desperte la seua curiositat perquè tingues possibilitats i en l’audiència, en privat, li exposes breument la situació, buscant la manera de demostrar-li la teua immortalitat.


Desitge més que res passar amb tu la resta de la nostra existència. No importa com ni amb quina forma. Eixiràs d’aquesta, viuràs encara més i ara saps que estaré al costat de tu, encara que no em veges. T’acompanyaré en tot moment.


Teua sempre


Emma


Javi Hernàndez



PETICIÓ DENEGADA


Benvolgut Joan,


Així que tenia un to de veu molt desdenyós i pareixia que escopira perdres? No m’ha sentat bé aquest comentari, jo sols volia ser amable amb tu. Però ja veig que la meva amabilitat no va ser resultant.


Supose que ja sabràs qui sóc, i una cosa de la que no et vaig parlar es que no pots desvetllar el nostre secret. I menys a la Reina d’Anglaterra, estàs boig? Bo, sent comunicar-te que aquesta carta mai ha aplegat ni aplegarà a les mans de la Reina. Et tinc vigilat, Joan, des del dia que vas demanar els primers dos desitjos. Recorda que sóc el Diable, i com Déu, veig tot el que ocorre a la Terra. També sent comunicar-te que la teua espassa no podrà matar-te, abans moriria la Reina d’Anglaterra. Així que disposes d’unes quantes opcions, com per exemple escapar de la presó o quedar-te allí per a tota l’eternitat fins que algú se n’adone de que no et fas vell. Sols en eixe cas, podràs admetre que eres immortal, però no pots mencionar-me a mi ni res de la història que li has contat a la Reina, et queda clar? Probablement quan descobrisquen el teu secret intenten fer experiments amb tu, però no et preocupes, recorda que no poden matar-te. No puc ajudar-te més.


Hauries de pensar més les coses abans de fer-les. Si haguera sigut així fa un mil·lenni, avui no estaries a la presó.


Atentament,


El Diable.



Sara Royo

CITACIÓ


Benvolgut John Smith,


Li escric aquesta carta com a part de la directiva del centre penitenciari per anunciar-li la nostra decisió sobre la seua petició de retirada de la condemna.


Com li vam avisar abans de que redactara la seua carta, els treballadors de la presó revisem tot el material que entra i ix d’ací. Quan revisàvem les cartes ens vam adonar que hi havia una dirigida a la reina; degut a la seua gran extensió vaig decidir portar-la a ma casa per poder llegir-la i assegurar-me que no era perillosa.


Després d’analitzar el missatge vaig contactar amb alguns dels meus companys que em van recomanar ensenyar-li’l al psiquiatra de la presó. Aquest, després de llegir la carta es va posar en contacte amb la directiva per a demanar una anàlisi psiquiàtrica per a vosté. A la directiva tots estàvem perplexos, era la primera vegada que algú condemnat a cadena perpètua escrivia a la reina per contar-li que era immortal i demanar-li ser alliberat;per tant, vam acceptar la revisió.


Aleshores, el dilluns 1 de març el convoquem al despatx del doctor a les 13:00. Un guàrdia anirà a buscar-lo i el guiara fins el despatx.


Atentament,


Arnulf Williams, sotsdirector del centre penitenciari de Londres.


Andrés Moraga


PREDICTIBLE


Predictible Joan,


De veritat et pensaves que anaves a aconseguir fer cap moviment sense que el mateix diable se n’adonara? De veritat et pensaves una criatura de l’infern noaniria un pas per davant de tu? Va, no em faces riure. Has intentat trencar el nostre acord i damunt intentar enganyar-me. Qualsevol diria que el pas dels anys t’han fet perdre el cap; a mi, en canvi, m’han fet savi: n’estava segur que tard o prompte anaves a caure en la bogeria de l’eternitat. Per molt que tingues la peculiaritat que et vaig concedir, eres igual de predicible que la resta dels humans, i sabia fa ja uns 200 anys que series tan poc original com per a escriure una carta a la reina d’Anglaterra, així que vaig adoptar cos d’humà i sols vaig esperar el moment de guanyar-me la seua confiança per fer-me'n secretari.


La veritat, la teua desesperació m’ha commogut. No ha sigut fàcil prendre la decisió, però crec que podem arribar a un acord: et desfaràs d’allò que ara tant odies: la teua infinita vida i els dos altres desitjos, però no serà tan fàcil. També et desfaràs de tota la saviesa i experiència que has guanyat amb tots aquests anys, i tornaràs així a l’inici d’aquesta història: estaràs amb ton pare, amb la teua volguda Emma i la teua vida. Sé el que estàs pensant i no, no tindràs la teua espasa perquè mai se t'ocorrerà fer-la amb tanta dedicació. L'espasa continuarà sent meua. D’aquesta manera jo m’he fet més poderós amb la teua arma a canvi d’absolutament res, perquè tu tornaràs sense a penes recordar res. Eres un bon jugador, però no sempre el que trau abans les peces blanques és el que guanya: aquesta partida te l’he guanyada jo, i no hi ha revenja.


Una salutació,

D.

Helena Traver



FUIG LLUNY


Infern

Darreries segle XXI


Jonh Smith

Presó de *****, Anglaterra


Jonh,


Jo més que ningú sé tot el que estàs passant i tot el que et depara el futur. Sols volia dir-te que te’n vages el més ràpid possible d’eixa presó, el temps s’està esgotant.


T’escric aquesta carta des del mateix infern. He fet un horrorós “pacte” de per vida amb el diable, ja que per culpa de la mateixa Reina d’Anglaterra al llegir la carta que li havíem tramés, va decidir enviar a molta gent estranya amb diverses ferramentes, que no paraven de ferir-me contínuament per descobrir el secret de la meua vida eterna. Esgotat i espantat, vaig invocar al diable per demanar-li un últim desig, que em traguera d’allí fora com fora. Ell va acceptar, però el que va fer va ser que em va arrabassar l’ànima i des d’eixe moment em fa treballar com el seu esclau a l’inframón.


Per aquesta raó t’escric, he pogut negociar amb un dimoni missatger (per mitjà dels diners que em treia de la bossa)perquè et fera arribar aquest comunicat. Ves-te’n d’allí, com siga, escapa’t!

Sols tu pots fer que canvie el futur, sols tu pots salvar-te, i sols tu pots anar a per l’espasa del museu per poder d’una vegada descansar eternament.


Tant de bo ho aconseguisques, confie en tu.


L’ànima de Joan Ferrer



Kenya Salvador



UN AMOR ETERN

Joan,


Sent dir-te que la teua carta no ha arribat a la reina, però m’ha arribat a mi. M’emociona saber que encara em recordes.S soc Emma, la dona que tant estimares fa quasi mil anys enrere. Després que el diable et concedira tres desitjos per aquella espasa, de la qual tant em parlaves quan érem junts, va vindre a buscar-me. Em va contar que estúpides que havien estat les teues voluntats i aleshores em va permetre desitjar-ne dos per intentar aconseguir que no malgastares la tercera. Així, el meu únic desig va estar ser immortal, ja que aquell bondadós ésser em va dir que havies fugit del poble i que possiblement t’hauria de buscar per anys.


Pel que he llegit, el meu primer propòsit ja ha estat un fracàs. No obstant, Joan, et vaig buscar ansiosament a través dels segles de guerra i fam no per evitar que cometeres un error, sinó per passar la resta de la meua vida amb tu. Joan, et vull ajudar a lliurar-te de la teua condemna, ja que és impossible que durant aquesta no s’adonen del teu poder. A més, m’he esforçat fins desviure per tal de comunicar-me amb la monarca, però no he tingut èxit. Sols tinc una única eixida amor meu.

L’endemà et despertaràs confós al llit de ta casa, et sentiràs estrany però tranquil, t’estaré esperant davant el museu on es troba la maleïda espasa. Acabarem amb aquest turment etern i jaurem junts per sempre.


Emma Ferrer.

Marc Bernat Hurtado



LA LLETRA PETITA


Llucifer

L’infern

Segle XI

Joan Ferrer

Presó de Londres,

Anglaterra


Benvolgut Joan,


Ja ha arribat al meu saber la pena imposada per intentar suïcidar-te amb la Spagta Inea.


Podràs lliurar-te de la presó, però hauràs de pagar un càstig per haver fet l’intent de trencar el nostre acord. Quan vam fer el tracte no vas fixar-te en unes condicions que es trobaven en l’etiqueta de la bossa que vas demanar-me. En l’etiqueta es recollia el següent tractat :


*L’ individu a qui se li van concedir els desitjos no podrà trencar o intentar trencar els acords fixats . En cas que açò es realitzés se l’imposaria el següent càstig:

-L´individu haurà d’ocupar el lloc del dimoni durant un temps indeterminat, i aquest quedarà lliure de per vida.

-Els acords imposats en la primera presa de contacte seran restringits, excepte un, la capacitat de ser immortal. L’ única manera de alçar aquest desig és tractar d´enganyar a qualsevol ésser humà mortal que resideixi en la Terra.


En conclusió , hauràs d’ocupar el tro de l’infern i jo quedaré completament lliure , de manera que podré morir i descansar en pau.


Per últim he de dir-te que durant el teu regnat com a governador (absolut) infernal hauràs de carregar amb moltes responsabilitats com per exemple la obligació d’atemptar contra la gent despietada amb una quantitat de riquesa grandíssima i castigar als pecadors de la Terra.

Bona sort Joan, ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha!


Llucifer

Santiago Rendon


CARTA SORPRESA


Benvolgut Joan,


M’imagine que la teua cara ara mateixa ha de ser de sorpresa perquè no esperaves que fora jo qui t’escriguera. Encara recorde aquell dia que em vas deixar sense cap explicació, però de seguida ho vaig entendre, jo era vella i tu seguies igual que feia 20 anys.

Aleshores, igual que tu, vaig decidir fer un pacte amb el diable per una cosa que tu no i podies donar, un fill. A diferència de tu, no he malgastat els meus desitjos, sols un, ser immortal, però la diferència és que jo sí que muic i em reencarne en una altra persona, així que puc fer tot el que vull i establir relacions sense cap problema perquè sé que un dia moriré.


Recordes Greta Garbo i aquella conversa en què et va confessar que era immortal? Una altra vegada sorpresa era jo. És per aquesta raó i d’altres encontres que hem tingut al llarg de la història, no et vaig a dir quan, et cedisc un dels meus desitjos, però fes bon ús d’aquest, perquè si no ho fas, aleshores aniré a per tu i convertiré en realitat el teu temor...Que experimenten amb tu.


Salutacions,


La reina d’Anglaterra.


Sara Fuster

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.